torstai 16. lokakuuta 2014

Talvinen jokimaisema

Muistan joskus lukeneeni tutkimuksesta, jonka mukaan suomalaisten suosikkimaisema taulunaiheeksi on järven/merenrantamaisema rantamökillä ja iltaruskolla höystettynä. Kakkossijalla oli talvinen jokimaisema -  lumella tietenkin koristeltuna.

Tässä aamupäivälla maalasin jälkimmäisestä aiheesta pikkutaulun. Olen samantyylisiä tehnyt useampia joten maalaus sujui jo sen verran rutiinilla, että  pystyin kesken maalaustyön ottamaan kuvia työn edistymisestä. Nyt kun vielä ei (onneksi!) ole lunta niin mallina aiheeseen käytin vuosia sitten otettuja talvisia valokuvia läheiseltä Summanjoelta. Uusia kuvia tuosta suosikki joenmutkasta ei ole koska paikka on nykyään totaalisesti pusikoitunut ja maisema maalausaiheena on ihan toivoton tapaus.

Tässä siis pienen maalauksen syntyvaiheita. Maalauspohjana on 8mm paksu puukomposiittilevy jolle olen liimannut sileän maalauskankaan.

Ensin luonnostelen puut


Seuraavaksi maalaan harmaan taivaan titaanivalkoisella jossa on ihan hiukan payne's grey-harmaata seassa.


Sen jälkeen jatkan puiden maalausta ja lisään valkoista niihin paikkoihin mihin lunta tulee jotta ne kohdat sitten pysyvät valkoisina.


Ohuita puunrunkoja teen lattasiveltimellä ja lunta ripottelen oksille pikkusiveltimellä josta olen leikannut vielä pois puolet harjaksista.Seuraavaksi hahmottelen joen rantoja.


Veteen lisään ensiksi metsän tummat kuvajaiset.


Viimeisenä liitän taivaan heijastuksen veteen, yhdistän sen pystysuorilla siveltimen vedoilla tummiin heijastuksiin. Signeeraan taulun ja viimeistelen sitä vielä kun maali on muutaman päivän kuivunut.
1 kommentti: