keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Ateljee-galleria avoinna.

Galleria Luoma on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-15 marraskuun 26. päivään asti.

                                                             Esillä on maalauksiani.                               
                           Myös voi tutustua tyttäreni Luoma Design-putiikin runsaaseen tarjontaan.
                                                                     

Onhan se tietenkin haastavaa (että on typerä sanonta!) pitää ateljee-galleriaa avoinna syksyisellä syrjäkylällä mutta tässä kun kerran elellään ja asustellaan niin miksipä ei. Taulutkin valmiiksi ripustettuna ja niitä on paljon. Ihan kaikki on esillä. Ei ole tarvinut kuljetella eikä muitakaan näyttelykuluja ole.

Haastavaa on syrjäkylän ateljee-galleriassa näyttelyn pitäminen kesä-aikanakin. Täällä entisellä Vehkalahdellakin - jonka kirkonkylä on nimeltään Hamina -  riittää varsinkin kesällä niin paljon kaikenlaista toria, teatteria ja torvisoittoa, että niiden väliin on yksityisen matkailukohteen mahdoton saada näkyvyyttä. Parinkymmenen kilometrin välimatka taajamiin leikkaa tehokkaasti kävijävirtaa. Minkäänlaista läpikulkuliikennettäkään ei tällä kylällä ole. Syksyllä ei edes mökkiläisiä. Vuosien kokemuksella tietää, että mainosbudjettia ei kannata paisuttaa!

Sen olen huomannut, että paikkakuntalaiset kyllä ovat asiasta hyvin perillä. Siis allekirjoittaneen maalaus- ja gallerianpitotouhuista. " No mitäs taiteilija?". "Onkos nyt syntynyt uusia maalauksia?". "Onkos sulla nyt näyttelyitä muualla?". Näihin "pienpuheisiin" saa usein vastauksia keksiä ja eihän siinä mitään. Vähän enemmän saa pinnistellä kun kuulee, että "Eipä ole tullut käytyä siellä sinun galleriassasi". Melkein tekisi mieli vastata, että vastahan se on ollut kahdeksantoista vuotta. Mitä siinä ajassa ehtii? Tai "Onks teillä ollut paljon kävijöitä?". Tuohon vielä joskus lipsahtaa, että "Ei, mutta HE ovat kaikki olleet tosi mukavia!".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti