tiistai 4. syyskuuta 2012

Miksi taide ei saisi olla kaunista ja miellyttävää?Vaikka näin syrjäkylällä asunkin niin Hesarin viikonlopun numerot tulee tilattua. Ruuhka-Suomen asukkien ajatuksenjuoksu on sen verran erilainen ja omituinen, että pakkohan sitä on seurata niin ei ihan kokonaan pääse kärryiltä putoamaan maailmanmenossa!
Viime sunnuntain lehden työelämä-osiossa vapaa toimittaja Veera Nuutinen pakinoi työstä ja yrittäjyydestä. Hänen mukaansa mm taide ei voi olla liikeidea koska sitä "ei ole tarkoitettu miellyttämään". Kaikkihan me tiedämme, mistä tässä on kyse. Vasemmistolaisen kuvataideväen menneille vuosikymmenille jämähtäneet asenteet ovat kaikkien tiedossa. Vaikka maailma ympärillä muttuu koko ajan he edelleen haluavat ylhäältä käsin määrätä sen mikä on hyvää mikä huonoa. Mikä on oikein ja mikä väärin. Ja siihen kaikki muut tyytykööt! Näinhän se menee monessa muussakin asiassa nykypäivänä.
Toteankin vain, että omat maalaukseni eivät koskaan ole näitä ns taide-ihmisiä miellyttäneet (!) mutta siitä huolimatta - ehkä jopa sen ansiosta -  olen yrittäjänä harjoittanut taiteilijatoimintaa yli kaksikymmentä vuotta!
Ei kauneus ole taiteesta mihinkään hävinnyt, valtaapitävät taideihmiset vain ovat alkaneet uskoa niihin omiin ihan itse keksittyihin juttuihinsa!

Tässä seinällinen viimeisimpiä öljyvärimaalauksiani.

2 kommenttia:

 1. Olenpa aika samaa mieltä kanssasi...Tuntuu, että pitäisi olla jotain suttua, jota ei ymmärrä, ennen kuin sitä voi virallisesti kutsua taiteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!
   Minusta tuo "virallinen" taidemaailma on tosiaan jäänyt omien ajatustensa vangiksi. Pitäisi maalailla ja antaa toistenkin maalailla siis kaikki kukat kukkikoon!
   Maailman tilastoidut huutokaupat myyvät taidetta vuodessa jotain 50 miljardin (!) arvosta ja gallerioiden, taiteilijoiden ym myynti varmaan on moninkertainen joten taide on niin valtava bisnes, että se vaan pitää hyväksyä ja sen kanssa elää...

   Poista