keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Taide on vakava asia...vähän turhankin vakava...

Mistä lie johtuu mutta semmoinen kuva on päässyt syntymään, että kuvataidemaailmassa ei juuri huumorinkukka pääse kukkimaan. Tai niinhän se asia on, että kun taideinstituutioita ja elitististä nykytaidemaailmaa ja taidebyrokratiaa ylläpidetään yhteisin varovaroin niin ei siinä kannata suuremmin ruveta riekkumaan ja ilakoimaan, taidemaailman imago kun suuren yleisön mielestä ei taida olla ihan huipussaan muutenkaan.
Ja onhan se niin tyypillistä ja jotenkin luontevaa olla Suomessa taiteilijana negatiivinen ja yhteiskuntakriittinen, aina naama kurtussa, niinkuin nyt ihmisten ja maailman murheet ei olisi jo muutenkin kaikkien tiedossa!

Taide-elämässäkään ei tällä hetkellä niin kovin hyvin mene, onkohan koskaan mennytkään ja tarvitseeko edes mennä jos taidetta kuitenkin syntyy. Silloin kuitenkin menee todella huonosti jos alkavat olla vitsit vähissä joten tuli ajatus laittaa tähän mieleen jääneitä taide/taiteilija-aiheisia puujalkavitsejä. Yhtään supisuomalaista taidevitsiä ei tule mieleen. Jos joku tietää niin olisi mukava kuulla.

Siispä:                                                           :)   :)   :)

Muuan herrasmies oli tilannut taidemaalari Picassolta muotokuvan vaimostaan. Valmis työ ei kuitenkaan tilaajaa miellyttänyt koska se ei hänen mielestään ollut ollenkaan vaimon näköinen. Kun herra valitti asiasta Picassolle, kysyi taiteilija, miltä herran vaimo tämän mielestä sitten näyttää. Silloin herramme kaivoi povitaskustaan valokuvan vaimostaan ja ojensi sen taiteilijalle ja sanoi "Tältä vaimoni näyttää"
Picasso tutki valokuvaa hetken, ojensi sen takaisin ja totesi: "Onpas hän pieni"

                                                                    :)   :)   :)

Pikkupojat olivat taidemuseossa eksyneet modernin taiteen osastolle, jolloin toinen heistä pelästyi ja sanoi:
"Mennään äkkiä pois täältä. Jos joku näkee niin luulee, että me ollan nää tehty".

                                                                      :)   :)   :)

Taiteilija kyseli gallerianpitäjältä, olivatko kävijät kiinnostuneet hänen maalauksistaan. Galleristi vastasi, että hänellä on sekä hyviä että ilmeisesti huonoja uutisia." Hyvä uutinen on se kun eräs herra tiedusteli nousisiko maalausten arvo taiteilijan poismenon jälkeen ja kun vastasin, että aivan varmasti niin hän osti viisitoista maalausta"
"Sepä hienoa" innostui taiteilija ja kysyi "Entäs ne huonot uutiset?".  "No... se tyyppi oli lääkärisi" vastasi galleristi...

                                                                     :)   :)   :)

Taiteilija oli jonkun aikaa maalannut naisen alastonkuvaa ja yhtenä päivänä kun malli oli valmistautumassa taas poseeraamaan tuli flunssainen taiteilija paikalle ja valitteli, ettei nyt jaksakaan maalata vaan menee juomaan jotain lämmintä. Avulias malli sanoi voivansa valmistaa juoman ja voisi itsekin nauttia kupillisen.
Kun he istuivat juomien ääressä rupattelemassa, alkoi ovelta kuulua saapuvan ihmisen ääntä. Taiteilija tunsi tulijan jo äänien perusteella ja sanoi hätääntyneenä mallitytölleen "Se on vaimoni, riisu äkkiä vaatteesi"

                                                                    :)   :)   :)

"Teen aina sitä mitä en osaa tehdä siksi, että mahdollisesti oppisin tekemään sen!"
                                                                                               Pablo Picasso

                                                                   :)   :)   :)

Paras tapa saada selville onko moderni maalaus valmis on koskettaa sitä. Jos maali on kuiva niin työ on valmis!

                                                                  :)   :)   :)

Opettaja oli antanut tehtäväksi piirtää lehmän syömässä pellolla ruohoa mutta pikku-Kalle palautti tyhjän valkoisen arkin. "Eihän tässä näy mitään ruohoa" ihmetteli opettaja. "No kun se lehmä on syönyt kaiken ruohon" vastasi pikki-Kalle. "Missä se lehmä sitten on?" kysyi opettaja. " Sitä ei huvittanut olla pellolla kun siellä ei ollut mitään ruokaa niin se meni jo navetalle" ilmoitti Kalle!

                                                                   :)   :)   :)

Taiteilija esitteli galleriassa kiinnostuneen tuntuiselle rouvalle moderneja maalauksiaan. Työt olivat niin voimakkaan värisiä ja roiskimalla tehtyjä, että taiteenystävä kysymään taiteilijalta mistä hän saa aiheet töihinsä.
" Saan aiheet maalauksiini siitä, mitä tunnen sisälläni" oli vastaus johon rouva että "Oletteko kokeilleet Alka-Seltzeriä?"

                                                                 :)   :)   :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti