perjantai 23. maaliskuuta 2012

Maalarin maaliskuu -Painter's March


Maaliskuu on aina ollut itselleni todella hyvää maalausaikaa. Johtuu siitä, että valoa on niin paljon aamusta alkuiltaan. Kun ateljeen ikkunan alla on vielä heijastavaa lunta on sisällä entistäkin valoisampaa. Ulkona ei sitäpaitsi pehmeässä lumessa mihinkään pääsekään edes suksilla joten on parempi odotella aikaa kun maa alkaa paljastua ja huhtikuussa maisema on muutenkin väreiltään hienostuneen sävyinen kun liika vihreys ei vielä häiritse. Mutta syntyy niitä kesäkuvia talvellakin. Kuvista tai ulkomuistista. Tässä kolme talven aikana maalattua.

To me March has always been really good time for painting.  It's because there's so much light from early morning to early evening. When there's still reflecting snow down by the atelier windows it's even more full of light inside. Because of the soft snow you can't now get anywhere outside. Not even with skis. So it's better to wait until all the snow has melted away and in April the landscape is filled with more sophisticated colors and there is not too much green shades. But summer landscapes can be completed even in the wintertime. Either from photos or from memory. Here's three examples.
Pauli Luoma 2011

                                                           Pauli luoma   2012
Pauli Luoma  2012

2 kommenttia:

  1. Hienoja töitä, varsinkin taivaissa olet onnistunut, ne on todella luonnollisen näköisiä. Hienoa kun olet luonut itsellesi blogin, pitää laittaa sinut heti tuonne omaan blogilistaani niin pääsevät muutkin taideihmiset nauttimaan maalauksistasi.

    VastaaPoista
  2. Maisemallisesti tulee Monet mieleen. Ehdottomasti upeita töitä.

    VastaaPoista