maanantai 23. maaliskuuta 2020

Edellisessä blogissa olen näköjään maalaillut naisfiguuria ja luvannut kuvaa valmiista kehystettynä...joten tässä pari. Itse maalatuissa ( ja raaputetuissa ) kehyksissä. Juuri tähän päivään kaiken tämän keskellä kun vielä jotenkin paremmin sopivat tällaiset valoisat kesäiset kuvat.


Nyt voikin sitten kysyä kun mielelläni henkilökuvia maalaan niin miksi ne näyttävät esim tällaisilta? Romantisoitua kaunotaidetta. Tai ainakin sellaista olen tavoitellut! (heh). Sen voin sanoa, että asiaa on kyllä tullut paljon pohdittua ja kokeiltua. Paremmin tilannetta voikin selvittää kun sulkee pois, millaisia henkilökuvia sitten en voi/viitsi/halua maalata.

1. Olen sitä mieltä, että tauluun sopii paremmin nais- kuin miesfiguuri! Siitä ei kannata sen enempää saivarrella.

2. Muotokuva on tietysti maalarin taidonnäyte...se vaan, että potrettia pitäisi sitten jonkun haluta ja tilata ja vaikka kuinka hieno olisi niin sillä on maalauksena merkitystä vain yhdelle tai enintään muutamalle ihmiselle. Suuritöisiäkin ovat. Miksi tehdä niitä huvikseen nurkkiin kuleksimaan?

3. Nykyään näkee maalattavan paljon tauluja, joissa on kuvattuna suurikokoinen kasvokuva. Siis taulu ihmisen naamataulusta! En oikein ymmärrä.

4. Sellaisiakin maalataan missä on immeinen ilman vaatteita. Ei ole minun juttuni. Ihmisen iho ja sen eri sävyt on tosin se kaikkein eniten maalareita kiinnostava ja kaikkein vaativin aihe.  Mielestäni jo pelkän käsivarren maalaamisessa saa tuntumaa ihmisen "nahkan" värisävyihin ja anatomista haastettakin siinä on riittävästi 

5. En halua maalata rumia tai epämiellyttäviä henkilökuvia. Ei vaan onnistu. Ja piste.

6. Maalareille aina toitotetaan, mitä sanomaa heidän tulee taiteessan tuoda esille ja kuinka tulee olla sen pienen ja tavallisen ihmisen asialla. Vaaditaan kärsimään maailmantuskasta ja parantamaan maailmaa maalauksillaan. Pitäisi maalata tauluja joita sitten kuitenkin vain harva on edes  ymmärtävinään. Ne jotka tuollaista toisilta vaativat ja arvostelevat voivat  kokeilla itse! Sitäpaitsi öljyvärimaalaus on kallista puuhaa missä tarvitaan pellavaa, puutavaraa, pigmenttiä, pensseliä jne. eli lienee kestävämpää kehitystä kun räpsii vaikka niitä digikuvia ihmisistä arkensa keskellä. Nyt menee monimutkaiseksi. Tarkoitus on saada selitettyä, että ainakin omalla kohdallani jotta saa ne pelit sun pensselit maalaamista varten hankittua niin on maalattava tauluja jotka on mahdollista saada kaupaksi! 

Listaa voisi jatkaa mutta tuostakin selviää, että ei sitä maalausaihetta henkilökuvaan ole olemassakaan. Se pitää ihan itse keksiä eli luoda.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti